NIEUWE PRINTER KIEZEN ???

"Ik kan beter een nieuwe printer kiezen" hoor ik vrij regelmatig als men (toch nog) schrikt van de kosten voor inkt- of tonercartridges.

Gebruik deze 5 tips nú om de JUISTE keuze te maken en stráks vele honderden Euros te besparen.


Voor de goede orde...


Ik verkoop in de winkel aan de Aalsterweg geen printers, maar krijg regelmatig de vraag "wélke nieuwe printer moet ik kiezen?"

5 tips die u wellicht kunnen helpen om uiteindelijk de juiste printer te kiezen heb ik daarom op papier gezet en geef ik mee aan klanten die die vraag stellen.

Niet meer dan logisch dat ik ze nu dus ook online aan u meegeef.


Een nieuwe Printer Kiezen:

Loop een willekeurige elektronicazaak binnen, of een winkel in huishoudelijke artikelen of bouw en klusmateriaal, en de kans is groot dat u tegen een pallet "goedkope"printers oploopt die - heel opvallend - ALTIJD! in de aanbieding zijn.

Trapt u in de val, dan haalt u daarmee eigenlijk een Paard van Troje in huis, want zoals ik al aan veel mensen heb uitgelegd: "Hij begint pas écht geld te kosten zodra u hem thuis uit de doos haalt".

...waar hij vervolgens ong. 4 jaar (de economische levensduur van een printer) op uw bureau staat.

Even vooraf..

Om de keuze voor de aanschaf van een nieuwe printer alvast iets makkelijker te maken (en in de toekomst de kosten voor inkt- of tonercartridges in de hand te houden) beginnen we met een kleine schifting..

 1. Print u met uw inkjetprinter voornamelijk "huis-tuin-en-keuken" documenten en afbeeldingen in zwart/kleur kies dan voor een printer met slechts 2 inktcartridges; 1 voor zwart en 1 voor de drie kleuren.
 2. Print u vaak documenten/afbeeldingen waarbij 1 kleur veel voorkomt (bijv. uw eigen briefpapier met blauw logo) kies dan voor een model met 4, 5 of soms zelfs 6 individuele inkttankjes.
 3. Print u voornamelijk veel tekstdocumenten zónder afbeeldingen denk dan eens aan een Monochrome(alleen zwart) laserprinter die u náást uw 3 in 1 inkjetprinter (print-scan-copy) gebruikt.

Zo, dat zou de keuze al iets makkelijker moeten maken.

De juiste printer is...

 • De printer met functies die voor ú handig zijn en..
 • Waarmee u na de aanschaf, door uw cartridges te laten hervullen of gebruik te maken van compatibles/huismerkcartridges, keer op keer, uiteindelijk vele honderden Euro's kunt blijven besparen op de steeds weer terugkerende kosten van inkt cartridges en/of toner cartridges.

5 Tips..

 • Bedenk vooraf eerst even welke functies  op een printer voor ú handig of juist overbodig zijn: printen, scannen, kopieren, wel of niet draadloos, automatisch dubbelzijdig printen, wel of niet rechtstreeks op cd/dvd afdrukken, A4, A3 afdrukken...enz.
 • Gebruik bijv. [VOLGT] om handige/overbodige functies te filteren.
 • Hoe meer functies...hoe hoger de aanschafprijs van de printer.(En in de duurste modellen zitten exact dezelfde cartridges als in de goedkoopste modellen uit een serie, soms zelfs meer.)
 • Aangezien de printer pas echt geld gaat kosten ná de aanschaf, d.m.v. het ca. 4 jaar lang vervangen van de inkt- of tonercartridges is het raadzaam om – bij mij natuurlijk!- ☺uit te vinden of:

A.) De dure merkcartridges veilig en voordeliger te hervullen en te gebruiken zijn*, of

B.) Dat er goedkopere compatibles/huismerkversies beschikbaar zijn.

*( Is er een nieuwe werkende chip beschikbaar, of is de originele chip te resetten ?)

Pak daarvoor de telefoon, of nog beter, stel die vraag via onderstaand contactformulier.

Ik heb een vraag, nl...

* Verplicht

Print u veel of gaat u/uw huisgenoten dat in de toekomst doen, kijk dan ook nog even of er voor het model van uw keuze compatible/huismerk XL. cartridges met grotere inhoud beschikbaar zijn.

 • Als duidelijk is welke printer aan bovenstaande eisen voldoet, ga weer naar [VOLGT] en kijk of er al voldoende andere gebruikers zijn die dat merk en model al gebruiken en lees hun reviews over hoe dat model bevalt:

Is ie snel, is ie stil, hoe is de afdrukkwaliteit, hoe is de bediening enz.

 • En als laatste tip:

Als u overweegt om een printer via internet aan te schaffen, kijk dan of die webwinkel wellicht ook een "bakstenen" filiaal bij u in de buurt heeft waar u binnen kunt lopen. Da's handig mocht u onverhoopt een probleem krijgen met uw nieuwe aanschaf.

Succes met zoeken.

Nog even nalezen ?

Binnenkort vind u hier de "papieren versie" met bovenstaande tips.

Als u echt niet kunt wachten; die staan in de winkel op de vensterbank dus kom gerust een keer binnenlopen.